Vidi opis projekta


Središnji uredski prostor Nizozemskog veleposlanstva u zagrebu krakterizira fleksibilnosti, otvorenosti i neutralnosti u skladu sa njegovom diplomatskom funkcijom, ali i istančana mjera prepoznatljivog nizozemskog identiteta. Okosnicu interijera čini jedinstvena zidna ploha, određena prostornim zadatostima poput multifunkcionalne kralježnice proteže se njegovim središtem. Elegantno oblikovana od nenametljive drvene obloge, služi kao vodilja kroz interijer. Od nje se prostorom proteže podna površina u formi tepiha koji se ističe kao glavni akcent u prostoru. Modularni tepih pikselizacijom interpretira kolorit nizozemskog krajolika, prenijevši likovnim jezikom kolorit u nijansama plave, smeđe i zelene boje. Pikselizacija počinje od drvene kralježnice i nestaje prema staklenim stijenama nenamećući se atraktivnoj vizuri prema katedrali. Ostali arhitektonski elementi u prostoru i mobilijar u neutralnim su tonovima. Interijer se proteže na 310 m2 u zagrebačkom Ban centru, a konceptualno je podijeljen na prostor ureda otvorenog karaktera i sobe za koncentraciju, multifunkcionalne prostore (kuhinja/interni prostor za druženja i sastanke; prostor za prijem, prezentacije), reprezentativni prostor i pomoćne prostore koji su skriveni, a ovisno o svojoj funkciji manje ili više dostupni. Prostor je u velikoj mjeri opremljen nizozemskim dizajnom čija minimalistička estetika odgovara diplomatskom karakteru interijera. Posebna pozornost posvećena je rasvjeti zbog izlaganja reprezentativne suvremene nizozemske fotografije i likovne umjetnosti. Sama rasvjeta i kompletne instalacije, projektirani su prema najvišim standardima i zahtjevima Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working) Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske. Kustoska selekcija umjetničkog postava definirana je od strane Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working).





Show More
render_noc2
render_1
Gunja_1

Stadium Luka Šokćević Šaljapin XL 

Service - Preliminary, Main and Detailed Design

Status - Design

Appointment - 2015

Location - Gunja

Construction gross area - 520m2

Capacity - 16733m2

Client - Croatian Football Federation

Author - Gorana Giljanović, Eugen Popović

Company - GEplus arhitekti

Project team - Gorana Giljanović, Eugen Popović, Lea Kovač

Structural Engineer - Statički studio

HVAC Engineer - Eksperterm

WSS Engineer - Viking

Electrical Engineer - Elektroplan

Fire protection/Safety at work Engineer - Inspekting

                        

Project description


This stadium, which has a capacity of 780 seats, is the first design variation made by GEplus arhitekti. Its role was to revive the flood-demolished sport infrastructure and stadium building in Gunja. The client's desire to build a larger stadium facility did not follow expected donations. Lack of funds prevented the construction of this project and resulted in creation of a smaller one named XS which eventually was realized.





This stadium, which has a capacity of 780 seats, is the first design variation made by GEplus arhitekti. Its role was to revive the flood-demolished sport infrastructure and stadium building in Gunja. The client's desire to build a larger stadium facility did not follow expected donations. Lack of funds prevented the construction of this project and resulted in creation of a smaller one named XS which eventually was realized.

SHARE

© 2018 by GEplus ARHITEKTI