Vidi opis projekta


Središnji uredski prostor Nizozemskog veleposlanstva u zagrebu krakterizira fleksibilnosti, otvorenosti i neutralnosti u skladu sa njegovom diplomatskom funkcijom, ali i istančana mjera prepoznatljivog nizozemskog identiteta. Okosnicu interijera čini jedinstvena zidna ploha, određena prostornim zadatostima poput multifunkcionalne kralježnice proteže se njegovim središtem. Elegantno oblikovana od nenametljive drvene obloge, služi kao vodilja kroz interijer. Od nje se prostorom proteže podna površina u formi tepiha koji se ističe kao glavni akcent u prostoru. Modularni tepih pikselizacijom interpretira kolorit nizozemskog krajolika, prenijevši likovnim jezikom kolorit u nijansama plave, smeđe i zelene boje. Pikselizacija počinje od drvene kralježnice i nestaje prema staklenim stijenama nenamećući se atraktivnoj vizuri prema katedrali. Ostali arhitektonski elementi u prostoru i mobilijar u neutralnim su tonovima. Interijer se proteže na 310 m2 u zagrebačkom Ban centru, a konceptualno je podijeljen na prostor ureda otvorenog karaktera i sobe za koncentraciju, multifunkcionalne prostore (kuhinja/interni prostor za druženja i sastanke; prostor za prijem, prezentacije), reprezentativni prostor i pomoćne prostore koji su skriveni, a ovisno o svojoj funkciji manje ili više dostupni. Prostor je u velikoj mjeri opremljen nizozemskim dizajnom čija minimalistička estetika odgovara diplomatskom karakteru interijera. Posebna pozornost posvećena je rasvjeti zbog izlaganja reprezentativne suvremene nizozemske fotografije i likovne umjetnosti. Sama rasvjeta i kompletne instalacije, projektirani su prema najvišim standardima i zahtjevima Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working) Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske. Kustoska selekcija umjetničkog postava definirana je od strane Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working).





Show More

Kontakt          Novosti         Projekti          Studio          Investitori

Hrvatski atletsko - nogometni centar Svetice

Vrsta usluge - Idejno rješenje

Status - natječajni rad

Godina projektiranja - 2014.

Lokacija - Zagreb

Bruto površina - 11600m2

Veličina zahvata - 76426m2

Investitor - Hrvatski nogometni savez

Autor - Gorana Giljanović, Eugen Popović

Projektna tvrtka - GEplus arhitekti

Konstrukcija - Kutija projekt

Strojarske instalacije - Bede projekt

                        

Vidi opis projekta


Ovaj multifunkcionalni kompleks sadrži stadionske sadržaje, atletski centar, hostel, wellness i konferencijski centar. Arhitekturu građevine karakterizira odnos prema Maksimirskoj šumi. Odmicanjem građevine od ulica koje ga okružuju i stvaranjem unutrašnjeg zelenog atrija ostvaruje se kontinuitet zelenila Maksimirske šume. Time stadion postaje integralni dio kontinuiteta gradskog zelenila, a sportski kompleks dobija svojevrsni parkovni karakter povezan s Parkom Maksimir. Ukopavanjem građevine se minimalizira pojavnost velikog volumena i daje naglasak upravo na temi zelenila.





Ovaj multifunkcionalni kompleks sadrži stadionske sadržaje, atletski centar, hostel, wellness i konferencijski centar.

Arhitekturu građevine karakterizira odnos prema Maksimirskoj šumi. Odmicanjem građevine od ulica koje ga okružuju i stvaranjem unutrašnjeg zelenog atrija ostvaruje se kontinuitet zelenila Maksimirske šume. Time stadion postaje integralni dio kontinuiteta gradskog zelenila, a sportski kompleks dobija svojevrsni parkovni karakter povezan s Parkom Maksimir. Ukopavanjem građevine se minimalizira pojavnost velikog volumena i daje naglasak upravo na temi zelenila.

SHARE

© 2018 by GEplus ARHITEKTI