Who is the perfect person to take this course?


The beginner who is still figuring out what they need to get set up or a person who wants to start but isn’t sure where to begin.
Why should someone take this course?


To get an overview of what they need to have in place when getting started so they don’t miss anything, saving them time and money so they can move forward with confidence.
How long will this course take from start to finish?


It’s about 1 hour long but you can take it at your own pace. You don't have to finish it in one sitting. It's a good idea to watch a module and then work on the action items before continuing on to the next section.

Kontakt          Novosti         Projekti          Studio          Investitori

Stadion i pomoćni tereni akademije HNK Hajduk

Vrsta usluge - Idejni, Glavni i Izvedbeni projekt, projektantski nadzor

Status - prva faza u izgradnji

Godina projektiranja - 2017.

Godina realizacije prve faze - 2018.

Lokacija - Split

Građevinska bruto površina - 668m2

Veličina zahvata prva faza - 5068m2

Veličina zahvata druga faza - 4591m2

Investitor - HNK Hajduk Split 

Autor - Gorana Giljanović, Eugen Popović

Projektna tvrtka - GEplus arhitekti

Projektni tim - Gorana Giljanović, Eugen Popović, Lea Kovač, Danijela Orašćanin XU

Konstrukcija - Statički studio

Strojarske instalacije/ViK - Perpetuo projekt

Elektroinstalacije - Elektroline 

ZOP/ZNR - Inspekting

Prometno rješenje- Geoprojekt

Duboko temeljenje - IGH 

Izvođač prve faze - Cestar Split

Nadzor prve faze - Građevinski fakultet Split

                        

Vidi opis projekta


Projekt predstavlja prvi veliki i u potpunosti planirani zahvat u sklopu sportskog kompleksa Poljud od njegove izgradnje 1979. godine. Cilj projekta je obogatiti postojeći sportski kompleks dodatnim infrastrukturnim sadržajima potrebnim nogometnom klubu Hajduk za funkcioniranje nogometne škole i rad s profesionalnim igračima, čime bi klub zadovoljio suvremene sportske standarde. Realizacija projekta je predviđena kroz dvije faze. Faza 1 je izgradnja dva pomoćna nogometna igrališta dimenzija 50x30m sa rasvjetom. Faza 2 je izgradnja pomoćnog stadionskog objekta, rekonstrukcija i djelomično natkrivanje postojećih tribina. Rekonstruirane tribine kapaciteta su 1005 gledatelja sa 568 natkrivenih mjesta. Stadionski objekt ima direktan izlaz novim podzemnim tunelom na postojeći nogometni teren. Stadion se oblikovno uklapa u postojeću morfologiju zelenih kaskada. Ozelenjavanjem krova stadiona arhitektura se integrira u kontekst zelenila koji je okružuje. Vizualni identitet građevine određen je prepoznatljivim elementima HNK Hajduka - bojama kluba korištenih na vertikalnim lamelama koje asociraju na jedan od dresova. Prilaz za gledatelje je predviđen preko krova objekta novom stazom direktno s glavne pristupne promenade stadiona Poljud, uklapajući se u koncept komunikacija čitavog kompleksa. Time se ostvaruje jasno razdvajanje gledatelja, na gornjoj, od službenih osoba na donjoj etaži. Na južnoj strani obuhvata predviđen je i zasebni ulaz za gostujuće gledatelje. Realizacijom ovog projekta bit će zadovoljeni uvjeti za odigravanje II. HNL.

Projekt predstavlja prvi veliki i u potpunosti planirani zahvat u sklopu sportskog kompleksa Poljud od njegove izgradnje 1979. godine.

Cilj projekta je obogatiti postojeći sportski kompleks dodatnim infrastrukturnim sadržajima potrebnim nogometnom klubu Hajduk za funkcioniranje nogometne škole i rad s profesionalnim igračima, čime bi klub zadovoljio suvremene sportske standarde.

Realizacija projekta je predviđena kroz dvije faze. Faza 1 je izgradnja dva pomoćna nogometna igrališta dimenzija 50x30m sa rasvjetom. Faza 2 je izgradnja pomoćnog stadionskog objekta, rekonstrukcija i djelomično natkrivanje postojećih tribina. Rekonstruirane tribine kapaciteta su 1005 gledatelja sa 568 natkrivenih mjesta. Stadionski objekt ima direktan izlaz novim podzemnim tunelom na postojeći nogometni teren.

Stadion se oblikovno uklapa u postojeću morfologiju zelenih kaskada. Ozelenjavanjem krova stadiona arhitektura se integrira u kontekst zelenila koji je okružuje. Vizualni identitet građevine određen je prepoznatljivim elementima HNK Hajduka - bojama kluba korištenih na vertikalnim lamelama koje asociraju na jedan od dresova. Prilaz za gledatelje je predviđen preko krova objekta novom stazom direktno s glavne pristupne promenade stadiona Poljud, uklapajući se u koncept komunikacija čitavog kompleksa. Time se ostvaruje jasno razdvajanje gledatelja, na gornjoj, od službenih osoba na donjoj etaži. Na južnoj strani obuhvata predviđen je i zasebni ulaz za gostujuće gledatelje.

 

Realizacijom ovog projekta bit će zadovoljeni uvjeti za odigravanje II. HNL.

Situacija
Situacija

SHARE

© 2018 by GEplus ARHITEKTI