Vidi opis projekta


Središnji uredski prostor Nizozemskog veleposlanstva u zagrebu krakterizira fleksibilnosti, otvorenosti i neutralnosti u skladu sa njegovom diplomatskom funkcijom, ali i istančana mjera prepoznatljivog nizozemskog identiteta. Okosnicu interijera čini jedinstvena zidna ploha, određena prostornim zadatostima poput multifunkcionalne kralježnice proteže se njegovim središtem. Elegantno oblikovana od nenametljive drvene obloge, služi kao vodilja kroz interijer. Od nje se prostorom proteže podna površina u formi tepiha koji se ističe kao glavni akcent u prostoru. Modularni tepih pikselizacijom interpretira kolorit nizozemskog krajolika, prenijevši likovnim jezikom kolorit u nijansama plave, smeđe i zelene boje. Pikselizacija počinje od drvene kralježnice i nestaje prema staklenim stijenama nenamećući se atraktivnoj vizuri prema katedrali. Ostali arhitektonski elementi u prostoru i mobilijar u neutralnim su tonovima. Interijer se proteže na 310 m2 u zagrebačkom Ban centru, a konceptualno je podijeljen na prostor ureda otvorenog karaktera i sobe za koncentraciju, multifunkcionalne prostore (kuhinja/interni prostor za druženja i sastanke; prostor za prijem, prezentacije), reprezentativni prostor i pomoćne prostore koji su skriveni, a ovisno o svojoj funkciji manje ili više dostupni. Prostor je u velikoj mjeri opremljen nizozemskim dizajnom čija minimalistička estetika odgovara diplomatskom karakteru interijera. Posebna pozornost posvećena je rasvjeti zbog izlaganja reprezentativne suvremene nizozemske fotografije i likovne umjetnosti. Sama rasvjeta i kompletne instalacije, projektirani su prema najvišim standardima i zahtjevima Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working) Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske. Kustoska selekcija umjetničkog postava definirana je od strane Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working).





Show More

HNK Hajduk training football field reconstruction

Service - Preliminary, Main and Detailed Design, Supervision

Status - completed

Appointment - 2017

Completed - 2017

Location - Split

Client - HNK Hajduk Split 

Author - Gorana Giljanović, Eugen Popović

Company - GEplus arhitekti

Project team - Gorana Giljanović, Eugen Popović, Danijela Orašćanin XU

Irrigation Engineer - Damon

Contractor - Maxmar

Supervision - Ured ovlaštenog inženjera Nazlić

                        

Project description


Project represents the reconstruction of the existing football field that was moved and expanded to meet the highest standards of training ground. During the reconstruction, a new automatic irrigation system, a drainage system and a complete new grass cover system were introduced. By implementing new marginal supporting walls, the default dimensions of the protective green area around the playground were also achieved.





Project represents the reconstruction of the existing football field that was moved and expanded to meet the highest standards of training ground. During the reconstruction, a new automatic irrigation system, a drainage system and a complete new grass cover system were introduced. By implementing new marginal supporting walls, the default dimensions of the protective green area around the playground were also achieved.

SHARE

© 2018 by GEplus ARHITEKTI