Vidi opis projekta


Središnji uredski prostor Nizozemskog veleposlanstva u zagrebu krakterizira fleksibilnosti, otvorenosti i neutralnosti u skladu sa njegovom diplomatskom funkcijom, ali i istančana mjera prepoznatljivog nizozemskog identiteta. Okosnicu interijera čini jedinstvena zidna ploha, određena prostornim zadatostima poput multifunkcionalne kralježnice proteže se njegovim središtem. Elegantno oblikovana od nenametljive drvene obloge, služi kao vodilja kroz interijer. Od nje se prostorom proteže podna površina u formi tepiha koji se ističe kao glavni akcent u prostoru. Modularni tepih pikselizacijom interpretira kolorit nizozemskog krajolika, prenijevši likovnim jezikom kolorit u nijansama plave, smeđe i zelene boje. Pikselizacija počinje od drvene kralježnice i nestaje prema staklenim stijenama nenamećući se atraktivnoj vizuri prema katedrali. Ostali arhitektonski elementi u prostoru i mobilijar u neutralnim su tonovima. Interijer se proteže na 310 m2 u zagrebačkom Ban centru, a konceptualno je podijeljen na prostor ureda otvorenog karaktera i sobe za koncentraciju, multifunkcionalne prostore (kuhinja/interni prostor za druženja i sastanke; prostor za prijem, prezentacije), reprezentativni prostor i pomoćne prostore koji su skriveni, a ovisno o svojoj funkciji manje ili više dostupni. Prostor je u velikoj mjeri opremljen nizozemskim dizajnom čija minimalistička estetika odgovara diplomatskom karakteru interijera. Posebna pozornost posvećena je rasvjeti zbog izlaganja reprezentativne suvremene nizozemske fotografije i likovne umjetnosti. Sama rasvjeta i kompletne instalacije, projektirani su prema najvišim standardima i zahtjevima Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working) Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske. Kustoska selekcija umjetničkog postava definirana je od strane Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working).





Show More

Kontakt          Novosti         Projekti          Studio          Investitori

Kuća B

Vidi opis projekta


Zatečena visinska razlika između pristupne ceste i građevinske čestice, koja je mjestimično i 3m, odredila je koncept organizacije kuće. Ista je koncipirana po principu poluetaža kako bi se ostvarilo jednostavnije kretanje između etaža, a time i jednostavnija veza glavnog ulaza s dnevnim boravkom orijentiranim na vrt ispred kuće. Na oblikovanje vanjske opne kuće također se projicira koncept poluetaža naglašen trakama od drvenih letvica.





Zatečena visinska razlika između pristupne ceste i građevinske čestice, koja je mjestimično i 3m, odredila je koncept organizacije kuće. Ista je koncipirana po principu poluetaža kako bi se ostvarilo jednostavnije kretanje između etaža, a time i jednostavnija veza glavnog ulaza s dnevnim boravkom orijentiranim na vrt ispred kuće. Na oblikovanje vanjske opne kuće također se projicira koncept poluetaža naglašen trakama od drvenih letvica.

Vrsta usluge - Idejni projekt

Status - projekt

Godina projektiranja - 2015.

Lokacija - Zagreb

Građevinska bruto površina - 290m2

Veličina zahvata - 1560m2

Investitor - privatno

Autor - Gorana Giljanović, Eugen Popović

Projektna tvrtka - GEplus arhitekti

Projektni tim - Gorana Giljanović, Eugen Popović, Lea Kovač

Show More

SHARE

© 2018 by GEplus ARHITEKTI