Vidi opis projekta


Središnji uredski prostor Nizozemskog veleposlanstva u zagrebu krakterizira fleksibilnosti, otvorenosti i neutralnosti u skladu sa njegovom diplomatskom funkcijom, ali i istančana mjera prepoznatljivog nizozemskog identiteta. Okosnicu interijera čini jedinstvena zidna ploha, određena prostornim zadatostima poput multifunkcionalne kralježnice proteže se njegovim središtem. Elegantno oblikovana od nenametljive drvene obloge, služi kao vodilja kroz interijer. Od nje se prostorom proteže podna površina u formi tepiha koji se ističe kao glavni akcent u prostoru. Modularni tepih pikselizacijom interpretira kolorit nizozemskog krajolika, prenijevši likovnim jezikom kolorit u nijansama plave, smeđe i zelene boje. Pikselizacija počinje od drvene kralježnice i nestaje prema staklenim stijenama nenamećući se atraktivnoj vizuri prema katedrali. Ostali arhitektonski elementi u prostoru i mobilijar u neutralnim su tonovima. Interijer se proteže na 310 m2 u zagrebačkom Ban centru, a konceptualno je podijeljen na prostor ureda otvorenog karaktera i sobe za koncentraciju, multifunkcionalne prostore (kuhinja/interni prostor za druženja i sastanke; prostor za prijem, prezentacije), reprezentativni prostor i pomoćne prostore koji su skriveni, a ovisno o svojoj funkciji manje ili više dostupni. Prostor je u velikoj mjeri opremljen nizozemskim dizajnom čija minimalistička estetika odgovara diplomatskom karakteru interijera. Posebna pozornost posvećena je rasvjeti zbog izlaganja reprezentativne suvremene nizozemske fotografije i likovne umjetnosti. Sama rasvjeta i kompletne instalacije, projektirani su prema najvišim standardima i zahtjevima Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working) Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske. Kustoska selekcija umjetničkog postava definirana je od strane Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working).





Show More

Kontakt          Novosti         Projekti          Studio          Investitori

Ured Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Zagrebu

Vrsta usluge - Idejni, Glavni i Izvedbeni projekt unutrašnjeg prostora, uređenje interijera,

vođenje tendera, nadzor

Status - realizirano

Godina projektiranja - 2016.

Godina realizacije - 2018.

Lokacija - Zagreb

Veličina zahvata - 310m2

Investitor - Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske

Autor - Gorana Giljanović, Eugen Popović

Projektna tvrtka - GEplus arhitekti

Projektni tim - Gorana Giljanović, Eugen Popović, Lea Kovač, Danijela Orašćanin XU

Strojarske instalacije / ViK - Perpetuo projekt

Elektroinstalacije - King ICT

Rasvjeta - Ortoforma

ZOP / ZNR - Inspekting

Tender - GEplus arhitekti

Izvođač - KPZ Zagreb / CTBA

Nadzor - GEplus arhitekti / PMC

Fotografije - Robert Leš

                        

Vidi opis projekta


Središnji uredski prostor Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Zagrebu karakterizira otvorenost i neutralnost u skladu s njegovom diplomatskom funkcijom, ali i istančana mjera prepoznatljivog nizozemskog identiteta. Okosnicu interijera čini uniformna zidna ploha, koj se poput multifunkcionalne 'kralježnice' proteže njegovim središtem. Elegantno oblikovana od nenametljive drvene obloge, služi kao vodilja kroz interijer. Od nje se prostorom proteže podna ploha u formi tepiha koji se ističe kao glavni akcent u prostoru. Modularni tepih pikselizacijom interpretira kolorit nizozemskog krajolika, prenijevši ga likovnim jezikom u nijanse plave, smeđe i zelene boje. Pikselizacija počinje od drvene 'kralježnice' i nestaje prema staklenim stijenama nenamećući se atraktivnoj vizuri prema Katedrali. Ostali arhitektonski elementi u prostoru i mobilijar u neutralnim su tonovima.





Središnji uredski prostor Veleposlanstva Kraljevine Nizozemske u Zagrebu karakterizira otvorenost i neutralnost u skladu s njegovom diplomatskom funkcijom, ali i istančana mjera prepoznatljivog nizozemskog identiteta.

 

Okosnicu interijera čini uniformna zidna ploha, koj se poput multifunkcionalne 'kralježnice' proteže njegovim središtem. Elegantno oblikovana od nenametljive drvene obloge, služi kao vodilja kroz interijer. Od nje se prostorom proteže podna ploha u formi tepiha koji se ističe kao glavni akcent u prostoru. Modularni tepih pikselizacijom interpretira kolorit nizozemskog krajolika, prenijevši ga likovnim jezikom u nijanse plave, smeđe i zelene boje. Pikselizacija počinje od drvene 'kralježnice' i nestaje prema staklenim stijenama nenamećući se atraktivnoj vizuri prema Katedrali. Ostali arhitektonski elementi u prostoru i mobilijar u neutralnim su tonovima. 

SHARE

© 2018 by GEplus ARHITEKTI