Vidi opis projekta


Središnji uredski prostor Nizozemskog veleposlanstva u zagrebu krakterizira fleksibilnosti, otvorenosti i neutralnosti u skladu sa njegovom diplomatskom funkcijom, ali i istančana mjera prepoznatljivog nizozemskog identiteta. Okosnicu interijera čini jedinstvena zidna ploha, određena prostornim zadatostima poput multifunkcionalne kralježnice proteže se njegovim središtem. Elegantno oblikovana od nenametljive drvene obloge, služi kao vodilja kroz interijer. Od nje se prostorom proteže podna površina u formi tepiha koji se ističe kao glavni akcent u prostoru. Modularni tepih pikselizacijom interpretira kolorit nizozemskog krajolika, prenijevši likovnim jezikom kolorit u nijansama plave, smeđe i zelene boje. Pikselizacija počinje od drvene kralježnice i nestaje prema staklenim stijenama nenamećući se atraktivnoj vizuri prema katedrali. Ostali arhitektonski elementi u prostoru i mobilijar u neutralnim su tonovima. Interijer se proteže na 310 m2 u zagrebačkom Ban centru, a konceptualno je podijeljen na prostor ureda otvorenog karaktera i sobe za koncentraciju, multifunkcionalne prostore (kuhinja/interni prostor za druženja i sastanke; prostor za prijem, prezentacije), reprezentativni prostor i pomoćne prostore koji su skriveni, a ovisno o svojoj funkciji manje ili više dostupni. Prostor je u velikoj mjeri opremljen nizozemskim dizajnom čija minimalistička estetika odgovara diplomatskom karakteru interijera. Posebna pozornost posvećena je rasvjeti zbog izlaganja reprezentativne suvremene nizozemske fotografije i likovne umjetnosti. Sama rasvjeta i kompletne instalacije, projektirani su prema najvišim standardima i zahtjevima Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working) Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske. Kustoska selekcija umjetničkog postava definirana je od strane Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working).





Show More

Kontakt          Novosti         Projekti          Studio          Investitori

Stadion i pomoćni tereni akademije HNK Hajduk

Vrsta usluge - Idejni, Glavni i Izvedbeni projekt, projektantski nadzor

Status - prva faza u izgradnji

Godina projektiranja - 2017.

Godina realizacije prve faze - 2018.

Lokacija - Split

Građevinska bruto površina - 668m2

Veličina zahvata prva faza - 5068m2

Veličina zahvata druga faza - 4591m2

Investitor - HNK Hajduk Split 

Autor - Gorana Giljanović, Eugen Popović

Projektna tvrtka - GEplus arhitekti

Projektni tim - Gorana Giljanović, Eugen Popović, Lea Kovač, Danijela Orašćanin XU

Konstrukcija - Statički studio

Strojarske instalacije/ViK - Perpetuo projekt

Elektroinstalacije - Elektroline 

ZOP/ZNR - Inspekting

Prometno rješenje- Geoprojekt

Duboko temeljenje - IGH 

Izvođač prve faze - Cestar Split

Nadzor prve faze - Građevinski fakultet Split

                        

Vidi opis projekta


Središnji uredski prostor Nizozemskog veleposlanstva u zagrebu krakterizira fleksibilnosti, otvorenosti i neutralnosti u skladu sa njegovom diplomatskom funkcijom, ali i istančana mjera prepoznatljivog nizozemskog identiteta. Okosnicu interijera čini jedinstvena zidna ploha, određena prostornim zadatostima poput multifunkcionalne kralježnice proteže se njegovim središtem. Elegantno oblikovana od nenametljive drvene obloge, služi kao vodilja kroz interijer. Od nje se prostorom proteže podna površina u formi tepiha koji se ističe kao glavni akcent u prostoru. Modularni tepih pikselizacijom interpretira kolorit nizozemskog krajolika, prenijevši likovnim jezikom kolorit u nijansama plave, smeđe i zelene boje. Pikselizacija počinje od drvene kralježnice i nestaje prema staklenim stijenama nenamećući se atraktivnoj vizuri prema katedrali. Ostali arhitektonski elementi u prostoru i mobilijar u neutralnim su tonovima. Interijer se proteže na 310 m2 u zagrebačkom Ban centru, a konceptualno je podijeljen na prostor ureda otvorenog karaktera i sobe za koncentraciju, multifunkcionalne prostore (kuhinja/interni prostor za druženja i sastanke; prostor za prijem, prezentacije), reprezentativni prostor i pomoćne prostore koji su skriveni, a ovisno o svojoj funkciji manje ili više dostupni. Prostor je u velikoj mjeri opremljen nizozemskim dizajnom čija minimalistička estetika odgovara diplomatskom karakteru interijera. Posebna pozornost posvećena je rasvjeti zbog izlaganja reprezentativne suvremene nizozemske fotografije i likovne umjetnosti. Sama rasvjeta i kompletne instalacije, projektirani su prema najvišim standardima i zahtjevima Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working) Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske. Kustoska selekcija umjetničkog postava definirana je od strane Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working).





Projekt predstavlja prvi veliki i u potpunosti planirani zahvat u sklopu sportskog kompleksa Poljud od njegove izgradnje 1979. godine.

Cilj projekta je obogatiti postojeći sportski kompleks dodatnim infrastrukturnim sadržajima potrebnim nogometnom klubu Hajduk za funkcioniranje nogometne škole i rad s profesionalnim igračima, čime bi klub zadovoljio suvremene sportske standarde.

Realizacija projekta je predviđena kroz dvije faze. Faza 1 je izgradnja dva pomoćna nogometna igrališta dimenzija 50x30m sa rasvjetom. Faza 2 je izgradnja pomoćnog stadionskog objekta, rekonstrukcija i djelomično natkrivanje postojećih tribina. Rekonstruirane tribine kapaciteta su 1005 gledatelja sa 568 natkrivenih mjesta. Stadionski objekt ima direktan izlaz novim podzemnim tunelom na postojeći nogometni teren.

Stadion se oblikovno uklapa u postojeću morfologiju zelenih kaskada. Ozelenjavanjem krova stadiona arhitektura se integrira u kontekst zelenila koji je okružuje. Vizualni identitet građevine određen je prepoznatljivim elementima HNK Hajduka - bojama kluba korištenih na vertikalnim lamelama koje asociraju na jedan od dresova. Prilaz za gledatelje je predviđen preko krova objekta novom stazom direktno s glavne pristupne promenade stadiona Poljud, uklapajući se u koncept komunikacija čitavog kompleksa. Time se ostvaruje jasno razdvajanje gledatelja, na gornjoj, od službenih osoba na donjoj etaži. Na južnoj strani obuhvata predviđen je i zasebni ulaz za gostujuće gledatelje.

 

Realizacijom ovog projekta bit će zadovoljeni uvjeti za odigravanje II. HNL.

Show More

SHARE

© 2018 by GEplus ARHITEKTI