Vidi opis projekta


Središnji uredski prostor Nizozemskog veleposlanstva u zagrebu krakterizira fleksibilnosti, otvorenosti i neutralnosti u skladu sa njegovom diplomatskom funkcijom, ali i istančana mjera prepoznatljivog nizozemskog identiteta. Okosnicu interijera čini jedinstvena zidna ploha, određena prostornim zadatostima poput multifunkcionalne kralježnice proteže se njegovim središtem. Elegantno oblikovana od nenametljive drvene obloge, služi kao vodilja kroz interijer. Od nje se prostorom proteže podna površina u formi tepiha koji se ističe kao glavni akcent u prostoru. Modularni tepih pikselizacijom interpretira kolorit nizozemskog krajolika, prenijevši likovnim jezikom kolorit u nijansama plave, smeđe i zelene boje. Pikselizacija počinje od drvene kralježnice i nestaje prema staklenim stijenama nenamećući se atraktivnoj vizuri prema katedrali. Ostali arhitektonski elementi u prostoru i mobilijar u neutralnim su tonovima. Interijer se proteže na 310 m2 u zagrebačkom Ban centru, a konceptualno je podijeljen na prostor ureda otvorenog karaktera i sobe za koncentraciju, multifunkcionalne prostore (kuhinja/interni prostor za druženja i sastanke; prostor za prijem, prezentacije), reprezentativni prostor i pomoćne prostore koji su skriveni, a ovisno o svojoj funkciji manje ili više dostupni. Prostor je u velikoj mjeri opremljen nizozemskim dizajnom čija minimalistička estetika odgovara diplomatskom karakteru interijera. Posebna pozornost posvećena je rasvjeti zbog izlaganja reprezentativne suvremene nizozemske fotografije i likovne umjetnosti. Sama rasvjeta i kompletne instalacije, projektirani su prema najvišim standardima i zahtjevima Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working) Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske. Kustoska selekcija umjetničkog postava definirana je od strane Odjela za razvoj infrastrukture – 3W (World Wide Working).

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Kontakt          Novosti         Projekti          Studio          Klijenti

Stan V

Vrsta usluge - Idejni i Izvedbeni projekt unutrašnjeg prostora, uređenje interijera, nadzor

Status - realizirano

Lokacija - Zagreb

Veličina zahvata - 230m2

Investitor - privatni

Autor - Gorana Giljanović, Eugen Popović

Projektna tvrtka - GEplus arhitekti

Strojarske instalacije - Bede projekt

Izvođač - LJG building solutions

Nadzor - GEplus arhitekti 

                        

Vidi opis projekta


Rekonstrukcija postojećeg stambenog prostora uključila je poboljšanje funkcionalnih, estetskih i instalacijskih karakteristika prostora. Uređenje stana karakterizira otvoreni, nenametljivi i minimalistički dizajn u kojem dominira bijela boja sa detaljima drva i tamnog stakla. Iako jednostavnog izričaja, interijer sadrži i na prvi pogled nevidljiva rješenja, poput skrivenog bara i kamina.

Rekonstrukcija postojećeg stambenog prostora uključila je poboljšanje funkcionalnih, estetskih i instalacijskih karakteristika prostora.  

Uređenje stana karakterizira otvoreni, nenametljivi i minimalistički dizajn u kojem dominira bijela boja sa detaljima drva i tamnog stakla. Iako jednostavnog izričaja, interijer sadrži i na prvi pogled nevidljiva rješenja, poput skrivenog bara i kamina. 

Prije / poslije projektiranja
Prije / poslije projektiranja
press to zoom
Shema
Shema
press to zoom

SHARE

© 2018 by GEplus ARHITEKTI